Ναι και από την Ελλάδα για συμμετοχή στην ομάδα για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα συμφώνησε για τη συμμετοχή της στην υπό σύσταση ομάδα κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα εξετάσει τον καθορισμό περιοχών της Συρίας ως ασφαλών χώρων για επαναπατρισμό μεταναστών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο, σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο και τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ολόπλευρη ευρωπαϊκή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, διερευνήθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης τμημάτων της συριακής επικρατείας ως "ασφαλούς χώρας", ύστερα από δεκατρία χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε ανάρτηση στην πλάτφορμα Χ, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε συμμετοχή της στην υπό σύσταση ομάδα κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα επανεξετάσει το καθεστώς της Συρίας, σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν την υπερψήφιση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την εφαρμογή του, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και από κοινού συνεδριάσεις ομάδων εργασίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 20:54

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.