Πράσινες οροφές σε κτίρια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Photo by Ina FASSBENDER / AFP

Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα με πολλές προεκτάσεις που απαιτεί επείγουσες δράσεις και θεραπευτικά μέτρα, είπε, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Αντωνία Θεοδοσίου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πράσινες οροφές σε κτίρια, για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση στις πόλεις.

Σε χαιρετισμό της στην τεχνική διάλεξη «Εισαγωγή στα φυτεμένα πράσινα δώματα», η κυρία Θεοδοσίου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που, όπως είπε, είναι ολοένα και πιο ορατές, ιδιαίτερα στις σύγχρονες πόλεις όπου το γεωγραφικό αποτύπωμα αυξάνεται με την αστικοποίηση, απουσιάζουν επαρκείς χώροι πρασίνου, η δόμηση είναι πυκνή και συχνά ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα την σφράγιση του εδάφους.

Τα δεδομένα αυτά επιδεινώνουν το φαινόμενο των αστικών θερμικών νησίδων αλλά και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, συμπλήρωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 14:13

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.