Προκηρύχθηκαν επίσημα οι εκλογές της 9ης Ιουνίου

Photo by FREDERICK FLORIN AFP

Τις εκλογές της 9ης Ιουνίου προκήρυξε επίσημα ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ καθορίστηκαν επίσης οι ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός, με Διάταγμά του που δημοσιεύθηκε στη σημερινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, καθόρισε την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, ως ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024, ως ημέρα κατά την οποία θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες.

Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών, με Διατάγματά του που δημοσιεύθηκαν σήμερα, καθόρισε την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, ως ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Επίσης με εντάλματα εκλογής απευθυνόμενα στους Εφόρους Εκλογής, μέσω του Γενικού Εφόρου Εκλογών, καθόρισε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα αξιώματα του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικού Συμβούλου και Μέλους Σχολικής Εφορείας.

Επίσης καθόρισε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα αξιώματα του Κοινοτάρχη και του Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 12:00

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.