Κασσιανίδου: Ο πολιτισμός μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στη παιδείας

Αρχή της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι ότι ο πολιτισμός μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη και ενίσχυση της παιδείας, ενώ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα συνεισφοράς σε τομείς, όπως ο τουρισμός και η οικονομική ανάπτυξη και πρόοδος της χώρας, δήλωσε σε χαιρετισμό της η υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον αείμνηστο δάσκαλο και λαογράφο, Νέαρχο Κληρίδη, που έγινε στον Αγρό.

Η κυρία Κασσιανίδου είπε στον χαιρετισμό της ότι το υφυπουργείο Πολιτισμού έχει πλέον αναλάβει την ευθύνη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο της υλικής όσο και της αύλης, αλλά και την στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού.

Η υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι ο Νέαρχος Κληρίδης, ως γνήσιος ευπατρίδης αφιέρωσε τη ζωή του στην πνευματική άνοδο της πατρίδας του και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση και διάσωση του λαϊκού πολιτισμού. «Mε κόπο και αφοσίωση συνέλεξε, μελέτησε και δημοσίευσε δημοτικά τραγούδια, παραμύθια, ήθη, έθιμα και θρύλους του νησιού μας», είπε η κ. Κασσιανίδου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Νέαρχος Κ. Κληρίδης».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2024 - 18:09

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.