Κηδεύτηκε σήμερα ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος καταδρομέας Χριστάκης Αλεξάνδρου

Κηδεύτηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Λευκωσία, ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος καταδρομέας Χριστάκης Αλεξάνδρου, ο οποίος έπεσε την 22α Ιουλίου του 1974 την περιοχή του Τέμπλους.

Η κηδεία τελέστηκε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο εξαίροντας την θυσία του.

Τα οστά του Χριστάκη Αλεξάνδρου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Ο Αλεξάνδρου, όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας, στην εκτενή αναφορά στην ανδραγαθία και θυσία του,   το 1974, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών, η οποία είχε ως έδρα το Πέλλα – Πάις και ήταν μεταξύ των καταδρομέων που κατέκτησαν τις κορυφές του Πενταδακτύλου που απαγκιστώθηκαν, περικυκλώθηκαν από τουρκικά στρατεύματα, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολεμιστών του, ο Χριστάκης, αν και τραυματισμένος σοβαρά, πολέμησε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή, προσφέροντας κάλυψη στους ίδιους για να απομακρυνθούν και να σωθούν και λίγο πριν πέσει νεκρός από πυρά Τούρκων που προσέγγισαν την θέση όπου βρισκόταν αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάδα».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2024 - 18:04

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.