Υπουργός Εσωτερικών: Θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής προστασίας

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις ατόμων συριακής καταγωγής, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Προεδρικό μετά το πέρας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και λαμβάνονται ενέργειες, με στόχο την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων.

Ο κύριος Ιωάννου πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα σταματήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για τον επαναπατρισμό τους, είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης.

Από πλευράς του, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, έγινε αξιολόγηση όλων των δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των οποίων και η επιθετική ενέργεια του Ιράν προς το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να επαναξιολογηθούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2024 - 12:52

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.