Οι ΗΠΑ καλούν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δράση αντιποίνων από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, το βράδυ της επίθεσης, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ότι το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στο Ιράν και ότι περαιτέρω αντίποινα μπορεί να μην είναι απαραίτητα.

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του Ιράν, δεν επιδιώκουν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή, αν και υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και 'Αμυνας των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν και Τζον Όστιν, τόνισαν την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της κρίσης σε επικοινωνίες με ομολόγους τους, από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και άλλες χώρες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2024 - 05:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.