Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό

Φωτογραφία Αρχείου

Νομότυπα και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λήφθηκαν όλες οι αποφάσεις, για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών Σύρων υπηκόων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, πρόσθεσε ότι, με βάση την απόφαση για αναστολή των εξετάσεων αιτήσεων ασύλου προσώπων συριακής καταγωγής, τα άτομα αυτά δεν θα λαμβάνουν επιδόματα ενοικίου και σίτισης και χώρος διαμονής τους θα είναι ο χώρος φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι, αν η κατάσταση με τις αφίξεις από τον Λίβανο συνεχιστεί, η κυβέρνηση έχει πλάνο διαχείρισης, με λήψη πρόσθετων μέτρων.

Παράλληλα ετοιμάζεται, πακέτο οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Λίβανο, που θα παραχωρηθεί υπό όρους, όπως η εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων, για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2024 - 10:11

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.