Υπουργός Γεωργίας: Έχει προχωρήσει η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Φωτογραφία αρχείου

Έχει προχωρήσει η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσης, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για αγορά αεροπλάνων και ελικοπτέρων πυρόσβεσης.

«Λόγω και των καιρικών συνθηκών, για πρώτη χρονιά φέτος το Τμήμα Δασών έχει ξεκινήσει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από την 1η Απριλίου αντί της 1ης Μαΐου», είπε η Υπουργός Γεωργίας, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά φέτος έχει επεκταθεί η περίοδος απασχόλησης των δασοπυροσβεστών στους οκτώ μήνες, αρχίζοντας από τον Απρίλιο.

Όπως είπε, έχει δοθεί για πρώτη φορά εντολή να αγοραστούν 10 δικά μας, ιδιόκτητα πτητικά μέσα, σε περίοδο πενταετίας. Η υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση που ελήφθη σε συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μεταφορά της Μονάδας Πτητικών Μέσων, στην Εθνική Φρουρά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2024 - 19:36

Τελευταιες Ειδησεις

21 Μαΐου
Εντός ωρών η πρόταση ΟΚΥπΥ για τους νοσηλευτές
09:53
Ιράν: Σε εξέλιξη η νεκρώσιμος ακολουθία του Εμπραχίμ Ραϊσί
09:43
Διαμαρτυρία την Πέμπτη από νοσηλευτές μέλη ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ
08:56
Χίλιοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αμάλθεια
08:48
Θύματα ένοπλης ληστείας έπεσαν χθες βράδυ δύο γυναίκες από τη Νιγηρία
08:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 21 Μαΐου 2024
06:02
Μπάιντεν: Δεν αποτελούν γενοκτονία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
05:49
Εντονη αντίδραση Νετανιάχου για το αίτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψής του
05:46
Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν - Στις 28 Ιουνίου οι προεδρικές εκλογές
05:42
Ενός λεπτού σιγή στο Σ.Α για το θάνατο του ιρανού προέδρου. Εντονη αντίδραση του Ισραήλ
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/05/24
05:28
20 Μαΐου
Μοτοσικλετιστής από την Ινδία έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην επαρχία Λάρνακας
21:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.