Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν

Tα κράτη μέλη έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την εξέταση αιτήσεων για άσυλο σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αφίξεων, αναφέρει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε γραπτή απάντηση με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση απόφασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης των συντακτών, η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίτα Χίπερ, εξήγησε πως η δυνατότητα αυτή προβλέπεται για περίοδο μέχρι και 9 μηνών, στο πλαίσιο της οδηγίας για τις διαδικασίες ασύλου, προσθέτοντας επίσης πως «θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση της χώρας προέλευσης».

Αναφέρει ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που αφορά τον πρόσφατο υψηλό αριθμό παράτυπων αφίξεων από τον Λίβανο στην Κύπρο».

«Η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με την Κύπρο, στο υψηλότερο πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», είπε, προσθέτοντας πως η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη την Κυριακή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ /ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2024 - 17:23

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.