Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας

Ο Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καλεί τις αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν και να δουν ζεστά το θέμα των περικοπών συστημάτων ΑΠΕ, έτσι ώστε να τροχοδρομηθούν ουσιαστικές ενέργειες για επίλυση του φαινομένου.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκών με σκοπό την μείωση του ενεργειακού κόστους, υποδεικνύοντας πως πέραν του θετικού περιβαλλοντικού αντικτύπου αλλά και της συνεισφοράς στην επίτευξη των δεσμευτικών στόχων της Κύπρου για την ενέργεια και το κλίμα, αυτή η αυξημένη, διάσπαρτη και μη ελεγχόμενη διείσδυση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, έχει φέρει στην επιφάνεια τις σοβαρές προκλήσεις και τις αδυναμίες του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυξημένες περικοπές φωτοβολταϊκών συστημάτων από το δίκτυο διανομής και ουσιαστικά να «χάνεται» πράσινη ενέργεια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2024 - 21:24

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των Ευρω - τουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Σύλληψη 30χρονου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
14:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.