Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής στην 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, στις Πλάτρες.

Όπως είπε ο κύριος Κουμής, η τάση αυτή καταγράφεται και στις διανυκτερεύσεις σε αγροτουριστικά καταλύματα.

Ανέφερε πως ο αγροτουρισμός είναι τουριστικό μοντέλο που προέκυψε μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων για αναζήτηση επιλογών διαμονής στη φύση, μακριά από τις εντάσεις της καθημερινότητας, συνοδευόμενες από παροχή αυθεντικών υπηρεσιών.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για είδος τουρισμού που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ποιοτικές απαιτήσεις διαφορετικού τμήματος της αγοράς, και «αναμφίβολα αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες, την ύπαιθρο, τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές να αναπτυχθούν περαιτέρω, πάντοτε μέσα σε πλαίσιο απολύτου σεβασμού προς τη φύση, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2024 - 18:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.