Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού

Ως παράλογες απέρριψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις τουρκικές αξιώσεις για λύση δύο κρατών, τονίζοντας οτι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει άλλη βάση λύσης του Κυπριακού, από αυτή που περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας χθες βράδυ στο Λονδίνο, σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε οτι, για την επανέναρξη των συνομιλιών, η Τουρκική πλευρά  θέτει ως προυπόθεση τη λεγόμενη κυριαρχική ισότητα και την ισότιμη διεθνή υπόσταση.

Οι τουρκικές θέσεις, επεσήμανε, έχουν ήδη απαντηθεί όχι μόνο από τις κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και απο τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για  εναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακου, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαικής Ενωσης.

Χαιρέτισε επίσης το διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του γενιικού γραμματέα του ΟΗΕ σημειώνοντας οτι αποτελεί σημαντικό μήνυμα εκ μέρους του Αντόνιο  Γκουτέρες υπέρ της απόλυτης ανάγκης, για επανέναρξη διαπραγματεύσεων προς μία κοινά αποδεκτή και δίκαιη λύση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2024 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των Ευρω - τουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Σύλληψη 30χρονου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
14:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.