Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα

Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση χρηματικού ποσού σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την στήριξη των ανθρώπων στη Γάζα, απηύθυναν τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, έως το τέλος του έτους, χρειάζονται 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την στήριξη πέραν των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τροφίμων και να αποφευχθεί ο επαπειλούμενος λιμός στην περιοχή.

Σημείωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι αναγκαίο, ώστε να περιοριστούν τα δεινά των ανθρώπων και να αποφευχθεί η απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών.

Όπως εξήγησαν τα Ηνωμένα Έθνη, ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης και συγκεκριμένα, 782 εκατομμύρια δολάρια, θα διατεθούν για την επισιτιστική βοήθεια των ανθρώπων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι 6 και πλέον μήνες πολέμου, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων μεταξύ των Παλαιστινίων στη Γάζα που σε κάποιες περιοχές υπερβαίνουν τα επίπεδα λιμού.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι έξι και πλέον μήνες πολέμου, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων μεταξύ των Παλαιστινίων στη Γάζα που σε κάποιες περιοχές υπερβαίνουν τα επίπεδα λιμού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2024 - 06:01

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.