Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)

Video by europa.eu

Ικανοποίηση για την στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία που έγινε στην Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έθεσε ως στόχο την ουσιαστική διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το κυπριακό και αυτό όπως είπε, προκύπτει ξεκάθαρα από τα συμπεράσματα, αλλά και την συζήτηση που έγινε.

Δήλωσε επίσης ότι χθες στάλθηκε συνειδητά ένα θετικό μήνυμα στην Τουρκία, ότι δηλαδή ενδεχόμενη πρόοδος στο κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά.

Σημείωσε ότι αυτό έγινε σε μία πολύ σημαντική συγκυρία, λαμβάνοντας υπόψιν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε επίσης ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν τον εποικοδομητικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη να προχωρήσει η Τουρκία σε συγκεκριμένα βήματα στο κυπριακό.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σε συνάρτηση με το μεταναστευτικό, είπε ότι είναι σημαντικό πως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεξέταση του καθεστώτος συγκεκριμένων περιοχών της Συρίας, χαιρετίστηκε και υποστηρίχθηκε από σημαντικό αριθμό κρατών μελών.

Ανέφερε μάλιστα πως δεν υπήρξε αρνητική τοποθέτηση από οποιονδήποτε.

Σημείωσε επίσης ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αναγνωρίζουν πως είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί το καθεστώς συγκεκριμένων περιοχών της Συρίας και ότι κάτι τέτοιο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ ΧΡΥ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2024 - 11:47

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.