Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή

Είναι η ώρα να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, μετά την πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ,  ο Αντόνιο Γκουτέρες,  καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια αντιποίνων.Καλεί παράλληλα, προσθέτει, τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες  ολόκληρη την περιοχή και πέρα από αυτήν.  

Το Ισραήλ, κτύπησε το πρωί με πυραύλους την περιοχή του Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα του Ιράν, όπως επιβεβαίωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες,  για περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας δεν επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το Τελ Αβίβ δεν επιβεβαίωσε επίσημα παρά μόνο μέσω Ισραηλινών αξιωματούχων, οι οποίοι διαρρέουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι επρόκειτο για ένα πρώτο μήνυμα προς το Ιράν, ότι το Ισραήλ μπορεί να το πλήξει ανά πάσα στιγμή.

Το Ιράν επιβεβαίωσε εκρήξεις στην επαρχία του Ισφαχάν, ωστόσο υποβάθμισε το περιστατικό ανακοινώνοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση παρά μόνο μια προσπάθεια με mini drones  τα οποία καταρρίφθηκαν.  

Πάντως Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αντίποινα, αμέσως, από πλευράς της Τεχεράνης.     

Σύνταξη: Εύα Αργυρού  

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024 - 21:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.