Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Ισφαχάν. «Η αιτία αυτών των ήχων είναι ακόμη άγνωστη και οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να διευκρινιστούν οι ακριβείς λεπτομέρειες του περιστατικού» αναφέρει το πρακτορείο.

Η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Το Ιράν ανέστειλε τις πτήσεις πάνω από αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής πόλης Ισφαχάν, όπου κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο.

«Οι πτήσεις πάνω από τις πόλεις Ισφαχάν, Σιράζ και Τεχεράνη έχουν ανασταλεί», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες και ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Νέα Υόρκη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι ενέργειες νόμιμης άμυνας και τα αντίμετρα του Ιράν τερματίστηκαν, επομένως το τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει οποιονδήποτε στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό εναντίον των συμφερόντων μας», είπε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλιου Ασφαλείας για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

«Σε περίπτωση χρήσης βίας από το ισραηλινό καθεστώς και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας μας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει δευτερόλεπτο να επαναβεβαιώσει τα δικαιώματά της ανταποδίδοντας με αποφασιστικό και επαρκή τρόπο για να μετανιώσει το καθεστώς αυτό για τις πράξεις του», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

NΠ, ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024 - 13:11

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 1η Μαϊου 2024
21:49
ΟΗΕ: Η Λωρίδα της Γάζας περιέχει περισσότερα ερείπια από ότι η Ουκρανία
21:30
Νέα πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για κατάργηση της ετησιας ανανέωσης του αμερικανικού εμπάργκου όπλων στην Κύπρο
20:54
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης προσπάθειας
20:19
"Έφυγε" από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά
20:12
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μοτοσυκλετιστής, 26 ετών-Τραυματίστηκε ψες στη Λάρνακα
17:14
Σύλληψη 23χρονου μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στη Λεμεσό
17:01
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου του Τραμπ
16:39
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 5/1/24
16:10
Ο Άντονι Μπλίνκεν προτρέπει τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη εκεχειρία- Αντίθεση ΗΠΑ για επίθεση στη Ράφα
14:32
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 1/5/24
13:56
Πλήρη στήριξη προς Κουεγιάρ για Κυπριακό εξέφρασε ο Μπορέλ
13:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.