Λετυμπιώτης - Συλλέγεται 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

Προτάσεις επί της διαδικασίας, οι οποίες στοχεύουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θα θέσει την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στον Ερσίν Τατάρ δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Φιλοξενούμενος στο Τρίτο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ερωτήθηκε και για την επόμενη αποστολή ανθρωπιστικής βήθειας από το λιμάνι της Λάρνακας στην Γάζα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι συλλέγεται ανθρωπιστική βοήθεια και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα σταλεί το τρίτο φορτίο, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών και η αύξηση των αποστολών.

Όσον αφορά την έκτακτη ευρεία σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό το βάρος της αύξησης των μεταναστευτικών ροών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος θα τύχει λεπτομερέστερης ενημέρωσης.

Θα διεξαχθεί συζήτηση μέτρων τα οποία μπορεί να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αναχαίτιση των ροών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μεταξύ άλλων, θα ζητηθεί επιτακτικά εκ νέου, από την Λευκωσία, η επαναξιολόγηση του καθεστώτος στην Συρία, γεγονός που ίσως συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αφού οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην Κύπρο είναι υπήκοοι Συρίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ / ΕΛΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 08:53

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.