Νέα άφιξη μεταναστών στην Κύπρο - άλλα 2 σκάφη με 68 άτομα

Ακόμη 2 σκάφη με παράτυπους μετανάστες έφτασαν κατά την διάρκεια της νύκτας στην Κύπρο. Στα δυο σκάφη επέβαιναν 68 παρατυποι μεταναστες οι 67 από την Συρία και ένα άτομο από το Μπανγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν επέβαιναν 43 άτομα. Πρόκειται για 25 άνδρες 5 γυναίκες 6 παιδιά και 7 ασυνόδευτοι.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Ναπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 2:30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα και σε αυτήν επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες. Πρόκειται για 16 ανδρες 1 γυναίκα 2 παιδιά και 6 ασυνόδευτοι.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο ατόμων από την Συρία 26 και 52 ετών. Τα δύο άτομα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Τα δύο σκάφη απέπλευσαν από τον Λίβανο και εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Σταύρος Χατζησάββας

ΚΩΣ / ΕΛΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 08:43

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.