Παπαναστασίου: Απρίλιος - μήνας εξελίξεων για τους υδρογονάνθρακες

​Μήνας εξελίξεων για τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Απρίλιος δήλωσε στο Τρίτο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου. Υπό μελέτη βρίσκεται πρόταση για το Αφροδίτη όπως και για τις τρεις ανακαλύψεις στο τεμάχιο 6.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" ότι η Λευκωσία ζητά από τον ΑΔΜΗΕ που ανέλαβε την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Κρήτης, επικαιροποίηση της μελέτης κόστους-οφέλους αλλά και μελέτη για νέο καταμερισμό διασυνοριακής κατανομής του κόστους.

Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι εντός της εβδομάδας θα αρχίσει η εξέταση των πρώτων αιτήσεων που εισήχθησαν με επιτυχία στο σύστημα. Όπως εκτιμά ο κύριος Παπαναστασίου, σε δύο μήνες από την προέγκριση θα ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 09:25

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.