Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς επτά μελών MKO (Φωτογραφίες)

Photo by AFP

Επτά μέλη του μη κυβερνητικού οργανισμού, World Central Kitchen έχασαν την ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, όταν το όχημά στο οποίο επέβαιναν επλήγη από την ισραηλινή αεροπορία.

World kitchen 2η Φωτογραφία 21341234  Photo by AFP.jpg

World kitchen 3η Φώτο 12402934 Photo by AFP.jpg

Διαβατήρια  World kitchen 123123 Photo by AFP.jpg

Η Αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, συμμετέχει ενεργά στη δια θαλάσσης διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ως επίσης και στην προσπάθεια του αμερικανικού στρατού για την κατασκευή προσωρινής αποβάθρας, προκειμένου να αυξηθεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας από το λιμάνι της Λάρνακας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι "εξετάζει τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος στο ανώτερο επίπεδο", παράλληλα διαβεβαίωσε πως εργάζεται στενά με την World Central Kitchen, για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα "Χ" τόνισε ότι οι αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι απόλυτες και ότι οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει πάντα να γίνονται σεβαστοί και να προστατεύονται.

Παράλληλα ζητά όπως πραγματοποιηθεί μια ταχεία για οριστική έρευνα και εκφράζει συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι τα θύματα συμμετείχαν στην εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο και ότι εκείνη την στιγμή επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα της οργάνωσης βρισκόταν σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων από την ζώνη ασφαλείας που εγγυάται το Ισραήλ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.