Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας

O υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί η εγγυητική της αναδόχου εταιρείας για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

"Θα δοθεί", είπε, "προθεσμία δύο ημερών και εάν δεν προσκομιστεί η εγγυητική, τότε θα ζητηθούν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία"

Ύστερα από ενημερωτική συνάντηση του, χθες το απόγευμα, με την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για την πορεία υλοποίησης του έργου, ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο κύριος Βαφεάδης σημείωσε ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρία για την καταβολή της εγγυητικής επιστολής, ώστε να μελετηθούν αμέσως τα θέματα που είχε θέσει η εταιρία.

"Προσωπικά", τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, "θεωρούσα ότι είναι λογικός χρόνος από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή να ετοιμαστεί η εγγυητική, αλλά δεν την έχουν υποβάλει".

"Θα περιμένουμε", πρόσθεσε, "μέχρι την Τρίτη και μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά..."//

Στη σύσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για την πορεία των έργων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 10:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.