Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας

Θέμα ασφάλισης των σκευασμάτων, που υπήρχαν στις αποθήκες των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, είχε θέσει το υπουργείο Υγείας στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων σχεδόν 900.000 ευρώ από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω έρευνας για τη διαχείριση των αποθηκών και ότι, με επιστολές που είχαν σταλεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, είχε ζητηθεί από τον ΟΚΥΠΥ και τον ΟΑΥ να ασφαλιστούν τα φάρμακα που βρίσκονταν στις αποθήκες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, απάντησε, στο Τρίτο, ότι αναμένει το αποτέλεσμα της νενομισμένης έρευνας. Διερωτήθηκε, όμως, πώς θα μπορούσε να ασφαλιστεί εμπόρευμα που δεν ανήκε στον Οργανισμό, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι για την ανάληψη της φύλαξης των φαρμάκων ο ΟΚΥΠΥ θα έπρεπε να διαθέτει χώρο, προσωπικό και εξοπλισμό.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέτασης της μελέτης που του υποβλήθηκε για το θέμα των καταστροφών στην αποθήκη των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, αναμένοντας και το αποτέλεσμα της έρευνας από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 14:29

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.