Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ

Ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λάβροφ, δήλωσε ότι η Μόσχα λειτούργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, μεταφέροντας την επιθυμία της Τεχεράνης να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

 Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι μετά την απάντηση του Ιράν στο απαράδεκτο, όπως σημείωσε, χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στην Δαμασκό, έγιναν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ της ρωσικής ηγεσίας, του Ιράν και Ισραηλινών.

Σε αυτές τονίστηκε ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να μην αντιδράσει στις "κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του καθεστώτος της διπλωματικής αντιπροσωπείας, αλλά δεν θέλει κλιμάκωση".

"Όλοι σχεδόν οι εμπειρογνώμονες", είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, "εκτίμησαν ότι σε αυτό το πλαίσιο ήταν η πραγματική απάντηση του Ιράκ και αυτού του είδους ήταν και η απάντηση στην απάντηση, που υλοποίησε το Ισραήλ εναντίον εγκαταστάσεων στο Ισφαχάν".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2024 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Προειδοποιεί ο ΠΟΥ για απώλειες ανθρώπων στη Γάζα
21:03
Μπορέλ: Λογική η πρόταση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας
19:40
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.