Διαμαρτυρία Ισραήλ στις χώρες υπέρ πλήρους ένταξης της Παλαιστίνης στα ΗΕ

Το Ισραήλ θα καλέσει, την Κυριακή, τους Πρεσβευτές των χωρών που ψήφισαν για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ για διαμαρτυρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Βέτο στην προσπάθεια ένταξης των Παλαιστινίων άσκησαν οι ΗΠΑ ενώ 12 χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστήριξαν ψήφισμα για πλήρη ένταξη των Παλαιστινίων. Δύο χώρες, η Βρετανία και η Ελβετία απείχαν.

Το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Όρεν Μαρμορστάιν, είπε ότι το Υπουργείο «θα καλέσει σε συζήτηση διαμαρτυρίας τους πρεσβευτές των χωρών που ψήφισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ της αναβάθμισης του καθεστώτος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ».

«Οι πρεσβευτές της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Μάλτας, της Σλοβακικής Δημοκρατίας και του Ισημερινού θα κληθούν αύριο για διάβημα και θα τους εκφραστεί έντονη διαμαρτυρία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

«Παρόμοια διαμαρτυρία θα γίνει και προς άλλες χώρες», είπε.

«Το ξεκάθαρο μήνυμα που θα δοθεί στους πρεσβευτές: Μια πολιτική χειρονομία προς τους Παλαιστινίους και μια έκκληση για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους - έξι μήνες μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου – επιβραβεύει την τρομοκρατία», έγραψε.

Το σχέδιο ψηφίσματος εισηγείτο στη Γενική Συνέλευση «να γίνει δεκτό το Κράτος της Παλαιστίνης ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών» αντί του σημερινού του καθεστώτος «μη-μέλος-κράτος παρατηρητής», το οποίο κατέχει από το 2012.

Η πλειοψηφία των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ - 137, σύμφωνα με μια παλαιστινιακή καταμέτρηση - έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2024 - 17:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.