Δριμεία επίθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατά Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι η συνέντευξη του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της ότι, εδώ και καιρό, ο Γενικός Εισαγγελέας με τον Βοηθό του, με τη βοήθεια και ιδιώτη δικηγόρου, απεργάζονται σχέδιο εξόντωσης του Γενικού Ελεγκτή για λόγους αντεκδίκησης.

ελεγκτικη υπηρεσία ανακοινωση.jpg

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρεται σε σειρά καταγγελιών του Γενικού Ελεγκτή εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, για απαλλαγές ή αναστολές ποινικής δίωξης και για υποθέσεις που αφορούν, όπως αναφέρει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επί 40 χρόνια φίλο του Γενικού Εισαγγελέα.

"Η καρατόμηση του Γενικού Ελεγκτή", τονίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, "θα ανοίξει το δρόμο για απόσυρση όλων των καταγγελιών".

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προσθέτει ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν είναι υφιστάμενος του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και εκφράζει ικανοποίηση γιατί τον λόγο θα έχει επιτέλους το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου μπορεί να δοθεί απάντηση ενώπιον ανεξάρτητων και αδέκαστων κριτών.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προαναγγέλλει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση, από τον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων, για την παρεμπόδιση του έργου της, στην οποία θα γίνεται αναφορά και στο ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ενημερώσει, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2024 - 10:16

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.