Πρόεδρος: Δυσάρεστη εξέλιξη όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Φωτογραφία Αρχείου

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σημείωσε ότι δεν είναι προσωπικά τα θέματα και οτι αναμένει από τους θεσμούς, όπως αναμένει και ο κυπριακός λαός, να συνεργαστούν στη βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η χώρα οφείλει και πρέπει να λειτουργεί, επεσήμανε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, και αυτό αναμένουν οι πολίτες από όλους.

Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με το Μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε οτι στις 2 Μαΐου θα ταξιδέψει μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Λίβανο.

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, επειδή αριθμός κρατών μελών κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στήριξε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη συζήτησης, έτσι ώστε κάποιες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ασφαλείς.

Ερωτηθείς πότε θα προχωρήσει σε διορισμό Υφυπουργού Μετανάστευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε οτι αυτό θα γίνει αμέσως.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν εξελίξεις για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Αυτό που αναμένεται, επεσήμανε, είναι να διαφανεί στην πράξη ποιες θα είναι οι εξελίξεις, στη βάση και των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διασυνδέουν τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά με πρόοδο στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε οτι η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν κατά την προσέλευση του σε εκδήλωση της Οργανισμού Νεολαίας στη Λευκωσία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΦΙΛ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024 - 12:15

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.