Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους

Photo by JACK GUEZ / AFP

"Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας έχουν αποδυναμώσει το κίνημα της Χαμάς, αλλά δεν έχουν επιτύχει στους πολεμικούς τους στόχους, που ήταν η ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς και η ανάκτηση των ομήρων".

Αυτό αναφέρει άρθρο των New York Times, επικαλούμενο εκτιμήσεις Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι τα δεινά των Παλαιστινίων οδήγησαν, μάλιστα, σε αμφισβήτηση της υποστήριξης του Ισραήλ, ακόμα και μεταξύ των συμμάχων του.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, παρά τις βαριές απώλειες της Χαμάς, μεγάλο μέρος της ανώτερης ηγεσίας της παραμένει στη θέση του, κρυμμένο στο τεράστιο δίκτυο σηράγγων και υπόγειων κέντρων επιχειρήσεων, που έχει δημιουργήσει και το οποίο θα της επιτρέψει να επιβιώσει και ανασυσταθεί μόλις σταματήσουν οι μάχες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2024 - 12:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.