Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η φωτιά στη Λεμεσό λέει η Υπουργός Γεωργίας

Photo by Georgios Lefkou Papapetrou / AFP

Απο φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε κατά τη διαδικασία καταστροφής πυροτεχνημάτων και κροτίδων απο το τμήμα μεταλλείων, πιθανόν να προκλήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, λίγο μετά τις δέκα το πρωϊ, σε δασική περιοχή, μεταξύ των κοινοτήτων Βάσα Κελλακίου Ασγατα και Σανίδα.

Αυτό δηλωσε η υπουργός γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, η οποία έσπευσε στην περιοχή, προσθέτοντας οτι δόθηκαν οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής του τμήματος μεταλλείων.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατέστησαν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ωστόσο έχει αποτραπεί η επέκτασή της και η φωτιά είναι σε ύφεση.

Στις προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του τμήματος δασών, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των βρετανικών βάσεων.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα είχαν δοθεί οδηγίες στους κατοίκους των κοινοτήτων Βάσας Κελλακίου και Σανίδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για ενδεχόμενη εκκένωση της περιοχής.

Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στην άφιξη πτητικών μέσων πυρόσβεσης.

Η υπουργός γεωργίας ανέφερε οτι τον έρχόμενο Ιούνιο θα τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα πτητικά μέσα, που θα μισθωσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

NΠ/ΕΛΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2024 - 21:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.