ΠτΔ: Σε πλήρη ενεργοποίηση η κυπριακή πρωτοβουλία "Αμάλθεια"

Σε πλήρη ενεργοποίηση φαίνεται να οδηγείται εκ νέου η κυπριακή πρωτοβουλία "Αμάλθεια" για ένα ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μετά και τη χθεσινή αναχώρηση από τη Λάρνακα του πλοίου "Τζένιφερ" με πλήρες φορτίο βοήθειας για τους παλαιστινίους της Γάζας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης , δήλωσε ότι μετά το τελευταίο ατυχές γεγονός, ξεκίνησε και πάλιν η προσπάθεια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια" για να αποσταλεί η βοήθεια στη Γάζα όπου οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Προσερχόμενος σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης για τα εικοσάχρονα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις υποδομές που ετοιμάζουν οι αμερικανοί, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα βοηθήσει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός, μαζί με το πλοίο "Τζένιφερ", απέπλευσε από την Κύπρο και το αποβατικό RFA Cardigan Bay τού βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ώστε να παράσχει υποστήριξη στη διεθνή επιχείρηση κατασκευής προσωρινής πλωτής προβλήτας στις ακτές της Γάζας για την ταχύτερη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, οι εργασίες για την προβλήτα έχουν ήδη αρχίσει από Αμερικανούς στρατιώτες και το βρετανικό επικουρικό πλοίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό κατάλυμα για αυτούς τους εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2024 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

09 Μαΐου
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ χαρακτήρισε πολύ απογοητευτική την προειδοποίηση Μπάιντεν
09:44
Εντός καλοκαιριού η πρώτη φάση του Περιμετρικού Λευκωσίας
09:04
Μεγάλη σημασία αποδίδει η Λευκωσία στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
08:55
Μπέλγκοροντ: Οκτώ άνθρωποι τραυματίες από ουκρανική επιδρομή
08:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
06:27
Απόψε στις 22:00 ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision
06:13
ΗΠΑ για Μονή της Χώρας: Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να σεβαστεί την ποικιλόμορφη ιστορία της
05:57
Ισραηλινός στρατός: Σημείο διέλευσης προς τη Γάζα που μόλις άνοιξε, έγινε στόχος ρουκετών
05:37
Μπάιντεν: Απειλεί να αναστείλει παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ
05:30
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 09/05/24
05:05
08 Μαΐου
Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα το ΡΙΚ για την παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας
22:19
Χαμάς: Eκταφή πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα
21:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.