Υπουργός Ενέργειας: Ξεπεράστηκε η δυσκολία για το «Αφροδίτη»

Φωτογραφία Αρχείου

Έχει ξεπεραστεί το σημείο που δημιουργούσε κάποια δυσκολία στο πλάνο ανάπτυξης για το κοίτασμα «Αφροδίτη», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κύριος Παναστασίου είπε ότι πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος, προσθέτοντας πως όταν θα υπάρξει κατεύθυνση από την κοινοπραξία Σιέβρον στη βάση του συμφωνημένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής του 2019, θα δοθεί περισσότερη πληροφόρηση.

Θα πρέπει, επισήμανε, να βγει το φυσικό αέριο από το συγκεκριμένο κοίτασμα στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας ότι πρέπει επικεντρωθούμε στην ουσία αντί σε δημόσιες δηλώσεις σε αυτό το στάδιο.

Σε παρατήρηση ότι πρόκειται για το τεμάχιο 12 όπου υπάρχει και μια διαφορά με το Ισραήλ , ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι δεν συνδέεται η οποιαδήποτε δυσκολία με το μικρό κοίτασμα που συνδέεται με το «Αφροδίτη», αλλά είναι στην ΑΟΖ του συγκεκριμένου κράτους.

Για τα κοιτάσματα «Κρόνος Ι» και «Κρόνος ΙΙ» ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI, ότι ζήτησε συνάντηση στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2024 - 17:00

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Απριλίου 2024
21:58
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Ισραήλ: Η αδελφή του Χανίγια διώκεται για υποκίνηση τρομοκρατίας
20:15
Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση για το μεταναστευτικό στη Μαγιόρκα της Ισπανίας
19:48
Την επανεξέταση της αμερικανικής απόφασης για επιβολή κυρώσεων εις βάρος ισραηλινού τάγματος, ζητά το Ισραήλ
18:34
Διαμαρτυρία Ισραήλ στις χώρες υπέρ πλήρους ένταξης της Παλαιστίνης στα ΗΕ
17:38
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις επερχόμενες εκλογές
17:26
Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Επιτροπή Ανάπτυξης
17:02
Πρόεδρος: Στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, αναφορικά με την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων
16:55
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο φωτιάς στη Λεμεσό, λέει η Πυροσβεστική
16:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.