Μείζονος εθνικής σημασίας για την Ελλάδα το ζήτημα της Κύπρου

"Tο ζήτημα της Κύπρου είναι απολύτως μείζονος εθνικής σημασίας και η Ελλάδα θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο", υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Προσθέτουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και τονίζουν ότι είναι σημαντικό να επισπευθούν οι διαδικασίες για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η θέση που διατυπώνεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι εκτός πλαισίου και δεν μπορεί να συζητηθεί, καθώς αντιβαίνει κάθε έννοια λογικής.

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρξει αποστροφή στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Απριλίου και ότι "πεποίθηση της Ελλάδας είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά στο Κυπριακό"

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι "στα συμπεράσματα του Ιουνίου υπήρξε ρητή αναφορά ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι ενεργά παρούσα σε όλα τα στάδια προς την επίλυση του Κυπριακού".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Αλφόνσο Βιτάλης

ΧΡΥ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 17:53

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.