Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τους ενεργειακούς κολοσσούς

Η οικονομική και η πολιτική σταθερότητα είναι συνυφασμένες έννοιες που αλληλεπιδρούν τόσο εντός μιας χώρας όσο και στις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις μεταξύ των κρατών ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο 14ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας.

Τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των σχέσεων της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη και επεσήμανε ότι σαφής κατεύθυνση πολιτικής είναι η δημιουργία ενός νέου διευρυμένου οικονομικού μοντέλου.

'Οσον αφορά την Ενιαία Εποπτική Αρχή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η συζήτηση θα πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα και πρέπει να λειτουργήσει εντός της χρονιάς.

Αναφέρθηκε επίσης στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου μπορούν μέσα από συνέργειες να γίνουν μέρος της λύσης για διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεταφορά φυσικού αερίου, αλλά και της πράσινης ενέργειας προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ανέφερε ακόμη ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους ενεργειακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο Συνέδριο μίλησε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ο οποίος αναφέρθηκε στις προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές που θα την θωρακίσουν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Φεσά

ΜΒ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 15:17

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.