ΥΠΕΞ Λιβάνου: Συμφωνία με Κύπρο για μεταναστευτικό, όμως πρέπει να αποφασίσει η ΕΕ

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο λιβάνιος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

'Υστερα από συνάντηση στην Αθήνα, με τον 'Ελληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε, επίσης, ότι ο Λίβανος και η Κύπρος συμφώνησαν σε σειρά θεμάτων, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Λιβάνιος υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η καλή συνέργασία Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, σημειώνοντας ότι η μεταναστευτική κρίση στον Λίβανο είναι ανεξέλεγκτη, ενόσω απουσιάζουν βιώσιμες λύσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίπ προειδοποίησε ότι η κρίση χτυπά την πόρτα της Κύπρου και, πιθανότατα, της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι κράτη, που συμμερίζονται τις απόψεις του Λιβάνου, της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διαφοροποιηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες για επιστροφή στη Συρία και να τους υποστηρίξει στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων και χωριών τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΕΡΤ

ΠΑΧ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024 - 22:30

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.