Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμα και με τα νύχια μας αν χρειαστεί

«Θα πολεμήσουμε ακόμη και με τα νύχια μας αν χρειαστεί» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου υπό την σκιά της προειδοποίησης του αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί ακόμη και μόνη της.

«Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Αλλά έχουμε πολύ περισσότερα από ό,τι τα νύχια μας, και με αυτή την πνευματική δύναμη, με την βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε» δήλωσε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στην Ράφα δεν θα προωθήσει τον στόχο του Ισραήλ να νικήσει την Χαμάς στην Γάζα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η Χαμάς έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το Ισραήλ και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι τώρα για την καταδίωξη όσων έχουν απομείνει από την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος από ό,τι μια επιχείρηση με σημαντικό κίνδυνο για αμάχους.

Σε δεύτερη συνέντευξή του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» πως ο ίδιος και ο αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις «διαφωνίες» τους για τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναστείλει τις παραδόσεις κάποιων πυρομαχικών στον ισραηλινό στρατό την περασμένη εβδομάδα.

«Συχνά συμφωνούμε, αλλά έχουμε επίσης τις διαφωνίες μας. Έχουμε μπορέσει να τις ξεπεράσουμε. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε και τώρα, όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», είπε ο κύριος Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξής του

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διαθέτουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για τις επιχειρήσεις τους στην Ράφα, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί. "Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε", διαβεβαίωσε ο αρχιπλοίαρχος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστήριξε ότι οι σχέσεις των δυο συμμάχων παραμένουν εξαιρετικά στενές.

«Οι ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια άνευ προηγουμένου στο κράτος του Ισραήλ και στις ένοπλες δυνάμεις του κατά την διάρκεια του πολέμου», είπε ο αρχιπλοίαρχος Χαγκαρί, συμπληρώνοντας πως τυχόν διαφωνίες επιλύονται πίσω από κλειστές πόρτες.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2024 - 06:24

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Μαΐου
Κασσιανίδου: «Ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαισίο»
16:53
Το θέμα της ακρίβειας σε επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
16:49
Ανακοινώνονται σύντομα τα νέα στρατηγικά σχέδια για αναζωογόνηση ορεινών κοινοτήτων
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/05/24
16:28
Συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)
16:08
Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου σε Νετανιάχου και σε ηγέτες της Χαμάς
15:47
Ηνωμένο Βασίλειο: Για αποτρέψιμη καταστροφή και συγκάλυψη μιλά το πόρισμα για τις μεταγγίσεις
15:19
Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου υπέστη ζημιές έπειτα από επίθεση με drone
14:50
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του Ραΐσι
13:55
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
13:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 20/05/24
11:45
Ηνωμένο Βασίλειο: Σήμερα το πόρισμα για το σκάνδαλο μεταγγίσεων μολυσμένου αίματος
11:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.