Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Eurogroup και του ECOFIN μεταβαίνει ο Υπουργός Οικονομικών

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει την Δευτέρα, 13 Μαΐου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Eurogroup και του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ (ECOFIN).  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις μακροοικονομικές εξελίξεις και προοπτικές της Ευρωζώνης. Στη συνέχεια, θα ανταλλάξουν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους οι επενδύσεις σε έρευνα, καινοτομία και ανθρώπινο κεφάλαιο μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της ΕΕ.

Ακολούθως, προστίθεται, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σε διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή δηλαδή και των 27 κρατών μελών της ΕΕ, θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών στην ΕΕ.

Στις 14 Μαΐου ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου ECOFIN, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν με ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Καταπολέμηση φορολογικής απάτης, διασυνοριακές επενδύσεις και χρηματοοικονομική εκπαίδευση τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα

Παράλληλα, οι Υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία επί της δέσμης προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον “ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή” που αποβλέπει στην καταπολέμηση της φορολογικής απάτης με τη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Οι Υπουργοί θα επιδιώξουν, επίσης, συμφωνία γενικής προσέγγισης επί της πρότασης FASTER που προβλέπει αποδοτικότερες και πιο ασφαλείς διαδικασίες παρακράτησης φόρου στην ΕΕ για τους επενδυτές, τους χρηματοπιστωτικούς διαμεσολαβητές και τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών-μελών. Στόχος, αναφέρεται, είναι η καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και η στήριξη των διασυνοριακών επενδύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το Συμβούλιο ECOFIN θα ενημερωθεί, επίσης, για την πορεία υλοποίησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα κληθεί να εγκρίνει τα τροποποιημένα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ οι Υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν κείμενα συμπερασμάτων σε σχέση με τις δημοσιονομικές συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και τη σημασία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2024 - 05:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.