Αμάλθεια: Πλοίο με βρετανική βοήθεια για τη Γάζα, φορτώθηκε στη Λάρνακα

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, απόψε, ότι 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούμενης από σχεδόν 9.000 πλαστικά αντίσκηνα, μεταφέρονται στην Γάζα, με πλοίο που απέπλευσε σήμερα από την Λάρνακα, στο πλαίσιο του σχεδίου Αμάλθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο θα είναι το πρώτο, που θα χρησιμοποιήσει την προσωρινή προβλήτα, η οποία έχει κατασκευαστεί από τον Αμερικανικό Στρατό, για να εξυπηρετεί έως και 150 φορτία με βοήθεια καθημερινά.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, με ανάρτηση της στην πλατφόρμα "Χ" ανέφερε ότι απέπλευσε σήμερα από την Λάρνακα το αρματαγωγό σκάφος Τζέιμς Λουξ.

Ευχαριστώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για την καθοδήγηση και την υποστήριξη, μέσω του σχεδίου Αμάλθεια, η Τζούλι Φίσερ πρόσθεσε ότι "η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενωμένες στη διασφάλιση της σωτήριας βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στη Γάζα και συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλα κράτη για υλοποίηση αυτής της περίπλοκης θαλάσσιας ανθρωπιστικής αποστολής".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΠΑΧ - ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2024 - 20:44

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.