Επικρίσεις Αρχής κατά της Διαφθοράς εναντίον της Γενικής Εισαγγελίας

Φωτογραφία Αρχείου

'Έντονες επικρίσεις εναντίον της Γενικής Εισαγγελίας διατυπώνει η Αρχή κατά της Διαφθοράς, για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην προχωρήσει σε διεξαγωγή ποινικής δίωξης εναντίον του Μιχάλη Κατσουνωτού, ο οποίος είχε επιδείξει, όπως αναφέρεται, ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας για τη σύσταση και λειτουργία της Αρχής.

Κατά την εξέταση καταγγελίας εναντίον του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, για ασυμβίβαστο, επειδή είχε αναστείλει την ποινική δίωξη τριών προσώπων, ο Μιχάλης Κατσουνωτός είχε επιλέξει να ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής. Η Αρχή θεώρησε ότι η άσκηση αυτού του δικαιώματος ήταν ασυμβίβαστη με τις πρόνοιες της λειτουργίας της και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης του.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ενέκρινε το αίτημα, θεωρώντας δικαιολογημένη τη στάση του κυρίου Κατσουνωτού, ζητώντας, όπως αναφέρεται, και τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της Αρχής.

Ο Επίτροπος Διαφάνειας διαφώνησε με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ο εν λόγω αξιωματικός ήταν ο μόνος μέχρι σήμερα που δεν επέδειξε άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα της Αρχής και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταχωρεί η ίδια, ως κατήγορος, ιδιωτικές ποινικές διώξεις, σε περιπτώσεις ανυπακοής στη νομοθεσία.

Η Αρχή καταγγέλλει ότι, από την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, υπάρχει ζήτημα αρνητικού αντικτύπου σε μελλοντικές εισηγήσεις της, αφού διαφαίνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα αρνείται να προχωρεί σε ποινική ανάκριση οποιασδήποτε υπόθεσης διαφθοράς, με δικαιολογία ότι δεν τηρήθηκαν τα δικαιώματα του υπόπτου κατά την έρευνα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2024 - 13:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.