Στο Βαρώσι μεταβαίνει ο Ιταλός βουλευτής Πιερ Φασίνο -Θα δει και τον Τατάρ

Στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου θα μεταβεί σήμερα, ο Ιταλός βουλευτής Πιερ Φασίνο, Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κύριος Φασίνο θα επισκεφθεί το Βαρώσι, συνοδευόμενος από τον Ογουζχάν Χασίπογλου ο οποίος παρακολουθεί με το καθεστώς του παρατηρητή τις εξεργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Ιταλός βουλευτής αναμένεται, επίσης, να επισκεφθεί το ψευδο-δημαρχείο Αμμοχώστου, και την ούτω καλούμενη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ενώ θα δει και τον Ερσίν Τατάρ.

Σε συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Πιερ Φασίνο εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνδράμει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Είπε πως η έκθεσή του για την Αμμόχωστο θα παρουσιαστεί στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, τον Ιούνιο.

Διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για λύση που θα είναι συμβατή με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και θα επανενώνει το νησί, στο πλαίσιο μίας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ /ΓΤΠ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.