Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται τα σχέδια για διανομή βοήθειας στη Γάζα μέσω της αμερικανικής προβλήτας

Φωτογραφία Αρχείου

Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώνονται τα σχέδια τους για διανομή βοήθειας, μέσω της προσωρινής πλωτής προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι Αμερικανοί σε ακτή της Γάζας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του διεθνούς οργανισμού, Φαρχάν Χακ, η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από το έδαφος είναι περισσότερο βιώσιμη και αποτελεσματική μέθοδος.

Τα Ηνωμένα Εθνη, είπε ο εκπρόσωπος τους, θεωρούν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί, τώρα, η πιο γρήγορη και ξεκάθαρη οδός για να αποτραπεί ο κίνδυνος της λιμοκτονίας του λαού της Γάζας.

Kentrike_Stratiotike_Dioikese_EPA_-_Kataskeu.max-800x600.jpg

Ο Φαρχάν Χακ εξέφρασε ευχαριστίες για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη στήριξη άλλων χωρών μελών, για τη λειτουργία του θαλάσσιου διαδρόμου, ως πρόσθετης οδού για την παροχή βοήθειας στην Γάζα.

Το απόγευμα ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε πρωινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου ότι η πλωτή προβλήτα έχει ήδη συνδεθεί στην ακτή της Γάζας. Το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν εκτεταμένες προετοιμασίες για υποδοχή της προβλήτας.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 21:41

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.