Σε πορεία όξυνσης οι σχέσεις Γαλλίας - Αζερμπαϊτζάν

Photo by KAREN MINASYAN / AFP

Σε πορεία όξυνσης βρίσκονται οι σχέσεις Γαλλίας - Αζερμπαϊτζάν, μετά τις κατηγορίες του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ότι το Μπακού υποδαυλίζει τις συγκρούσεις και ενθαρρύνει τις αποσχιστικές τάσεις στα γαλλικά νησιά της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό.

Η Νέα Καληδονία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από βίαιες ταραχές που προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Για την αποκατάσταση της τάξης η Γαλλία έστειλε τουλάχιστον διακόσιους στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε λύπη γιατί ομάδα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Νέας Καληδονίας προχώρησε σε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν. Τόνισε, ωστόσο, ότι "παρά τις απόπειρες ανάμιξης η Γαλλία θα παραμείνει κυρίαρχη στο σπίτι της".

Το Αζερμπαϊτζάν απάντησε λίγο αργότερα ότι οι γαλλικές κατηγορίες είναι αβάσιμες και προκλητικές και κατήγγειλε ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε "εκστρατεία κατασυκοφάντησης" του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 15:05

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.