Στο έδαφος τις επόμενες μέρες η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Φωτογραφία Αρχείου

"Η ισχυρή διπλωματική κινητοποίηση για το σχέδιο «Αμάλθεια» αντανακλά την πολιτική και τεχνική αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τον στρατηγικό της χαρακτήρα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Πρόσθεσε ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα της προσωρινής πλωτής προβλήτας στη Γάζα, θα λειτουργήσει καταλυτικά στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, παραλαβής και παράδοσης μεγαλύτερου όγκου ποσοτήτων επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναχωρήσουν και άλλα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια με είδη τροφίμων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υγιεινής και προσωρινής στέγασης.

Μέρος αυτής της βοήθειας θα είναι και κυπριακής προέλευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αρχίσουν να μετακινούνται στην ξηρά τις επόμενες ημέρες, με τα Ηνωμένα Έθνη θα παραλάβουν τη βοήθεια και θα συντονίσουν τη διανομή της στη Γάζα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση για τη Μεσόγειο βράβευσε τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο για την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση του Σχεδίου «Αμάλθεια».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 14:27

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.