Σύνταξη νομοσχεδίου διαχωρισμού της Νομικής Υπηρεσίας

Φωτογραφία Αρχείου

Ο διαχωρισμός της Νομικής Υπηρεσίας σε νομικό σύμβουλο του κράτους και δημόσιο κατήγορο προχωρά, με την σύνταξη νομοσχεδίου για τροποποίηση του Συντάγματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ανέφερε πως, η αλλαγή θα είναι ριζοσπαστική και θα αλλάξει η λειτουργία ενός θεσμού ηλικίας 65 ετών.

Σε ότι αφορά την Αρχή κατά της Διαφθοράς ο κύριος Χαρτσιώτης είπε πως ο θεσμός αυτός είναι πρόσφατος και αν χρειάζονται αλλαγές θα πρέπει να κατατεθούν είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις Κεντρικές Φυλακές θα αντιμετωπιστεί σε μέγιστο βαθμό.

Αναφέρθηκε στο νέο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων που θα λειτουργήσει σε ένα με ενάμιση χρόνο και η αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών.

Όπως είπε εντός Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η ανακαινισμένη πτέρυγα, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει διακόσιους-σαράντα κρατούμενους. Πρόσθεσε ότι μέχρι το 2027 θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα στις φυλακές η οποία θα φιλοξενεί τριακόσιους-εξήντα κρατούμενους. .

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Παναγιώτης Καπαρής

ΧΡΥ//ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 - 12:24

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.