Σουηδία: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά τους πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα (17/5) ότι ενίσχυσε την ασφάλεια σε σημεία περιμετρικά χώρων ισραηλινών συμφερόντων καθώς και συμφερόντων της εβραϊκής κοινότητας στη Σουηδία, μετά τους πυροβολισμούς τη νύχτα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο κέντρο της Στοκχόλμης.

“Λόγω των ύποπτων πυρών κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη, η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ασφαλείας (για την προστασία) ισραηλινών και εβραϊκών περιουσιών και συμφερόντων σε όλη τη χώρα”, αναφέρουν οι δυνάμεις της τάξης στην ιστοσελίδα τους.

Περίπολος της σουηδικής αστυνομίας άκουσε πυροβολισμούς γύρω στις 2 το πρωί της Παρασκευής κοντά στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ. Περικύκλωσε την περιοχή και διεξήγαγε μια σειρά από έρευνες σε διάφορες γειτονιές της Στοκχόλμης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Έρευνα άρχισε να διενεργείται για σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αλλά η αρμόδια εισαγγελέας για την έρευνα, η Μαρίκα Χόπε, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι καμιά προφυλάκιση δεν λάμβανε χώρα.

“Παρακολουθούμε από κοντά τη σουηδική έρευνα που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με τα πυρά μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη”, έγραψε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Σουηδία, ο Ζιβ Νέβο Κούλμαν, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

“Ευχαριστούμε τις σουηδικές αρχές για την άμεση αντίδρασή τους και την έρευνά τους, καθώς και για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας περιμετρικά της πρεσβείας μας και περιμετρικά των εβραϊκών κοινοτήτων”.

Η αστυνομία αρνείται να αναφέρει αν οι πυροβολισμοί αυτοί είχαν στόχο την πρεσβεία του Ισραήλ.

Τον Φεβρουάριο, η σουηδική αστυνομία είχε βρει έναν μηχανισμό “πιθανόν ενεργοποιημένο” εντός του χώρου της πρεσβείας και ο πρεσβευτής του Ισραήλ είχε εκτιμήσει ότι επρόκειτο για απόπειρα επίθεσης. Οι σουηδικές υπηρεσίες πληροφοριών (Säpo) είχαν αρχίσει έρευνα για “τρομοκρατική εγκληματική ενέργεια”.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2024 - 21:54

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η ΑΗΚ χθες βράδυ, για 3η φορά σε 2 ημέρες
10:55
Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής
10:40
Απόπειρα φόνου εναντίον 22χρονου στη Λεμεσό - Καταζητείται 27χρονος
10:28
ΕΚΤ: Γιατί είναι πιθανή μία τέταρτη μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
09:10
Πόλεμος στο Σουδάν: Δυτικές κυβερνήσεις ζητούν να επιτραπεί να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια
08:09
Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023
08:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
07:02
Δυτικές δημοκρατίες κατηγορούνται στον ΟΗΕ για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων
06:54
Η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στη Χαμάς για τον θάνατο του Σινουάρ
06:37
ΠΟΥ: Εξαντλήθηκαν τα παγκόσμια αποθέματα των εμβολίων κατά της χολέρας που λαμβάνονται από το στόμα
06:09
Ιαπωνία: Άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο μετά τη ρίψη μολότοφ εναντίον της έδρας του κυβερνώντος κόμματος
06:00
Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός
05:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.