Η Κίνα τηρεί στάση αρχών στο Κυπριακό, λέει ο Κινέζος πρέσβης

"Η Κίνα τηρεί στάση αρχών στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας μια συνολική διευθέτηση στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας".

Αυτό ανέφερε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Λίου Γιαντάο, σε ημερίδα για τις αρχές «Μία Κίνα, μία Κύπρος», που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην κινεζική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Ο Κινέζος Πρέσβης πρόσθεσε ότι τόσο ο κινεζικός όσο και ο κυπριακός λαός έχουν υποφέρει από τη διαίρεση, προσβλέπουν στην εθνική επανένωση, έχουν τηρήσει αποφασιστικά τις αρχές της Μίας Κίνας και της Μίας Κύπρου και έχουν υποστηρίξει σταθερά ο ένας τα βασικά συμφέροντα και τις μεγάλες ανησυχίες του άλλου.

Ο κινέζος διπλωμάτης κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφαινόμενη αποτυχία του τελευταίου γύρου επαφών της Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Εκφράζοντας την πίστη του για επίλυση του Κυπριακού, απάντησε ότι, μερικές φορές, για να επιτευχθεί ένας στόχος μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία ή δύο προσπάθειες.


Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2024 - 05:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.