Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κινεζικής Κοινοπραξίας - ΕΤΥΦΑ για την πορεία των έργων στο Βασιλικό

Σε ψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κινεζικής κρατικής εταιρίας, που ηγείται των έργων για τη λειτουργία του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό και της Εταιρίας Υποδομών Φυσικού Αερίου, ΕΤΥΦΑ, για την πορεία των έργων.

Η ΕΤΥΦΑ εξέφρασε έκπληξη για προχθεσινή ανακοίνωση της κινεζικής εταιρίας, η οποία είχε καταγγείλει άρνηση της να παραλάβει το σκάφος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου.

Η ΕΤΥΦΑ ανακοίνωσε ότι, σεβόμενη τις πρόνοιες εμπιστευτικότητας που τη δεσμεύουν δεν θα ακολουθήσει την κινεζική κοινοπραξία στην ατυχή και απέλπιδα, όπως αναφέρει, προσπάθεια της να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για τα γεγονότα.

Η Εταιρία Υποδομών Φυσικού Αερίου προσθέτει ότι απορρίπτει απερίφραστα, ως παντελώς αναληθείς, τους ισχυρισμούς της κινεζικής κοινοπραξίας και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα, που της επιτρέπουν η κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία ενώπιον της αρμόδιας δικαιοδοτικής αρχής.

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2024 - 05:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη
21:00
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου
20:46
Αποφυγή ασκήσεων σε υπαίθριους χώρους, εν ώρα καύσωνα, συστήνει ο ΚΟΑ
20:40
ΗΠΑ: 50 δις δολάρια στην Ουκρανία από την περιουσία της Ρωσίας -Πως απαντά η Μόσχα
20:33
Προσηλωμένη η κυβέρνηση στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την καινοτομία
20:27
Βρετανία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ
20:01
Με το δεξί θα αρχίσει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει ο ΥΠΕΣ
19:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
17:32
Ντίνος Έλληνας: «Τα πρώτα 400 κλιματιστικά σε 20 σχολεία, εντός Αυγούστου»
17:20
Συμβόλαια με ΗΠΑ για αγορά μαχητικών F16, υπέγραψε η Τουρκία
17:14
Φόρουμ Ισπανίας -Τουρκίας: Συναλλαγές 20 δις και αιχμές κατά της Κύπρου από Ερντογάν
17:06
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για αύριο -Κίτρινη για απόψε στα ορεινά
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.