Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ, σύμφωνα με Bloomberg

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ από σήμερα, Μ. Πέμπτη, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο δύο Τούρκους αξιωματούχους «με γνώση του θέματος», χωρίς να τους κατονομάζει.

Στις 9 Απριλίου η Τουρκία είχε ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο εξαγωγών κατά του Ισραήλ σε 54 κατηγορίες προϊόντων, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον πόλεμο της Γάζας.

Ο τότε κατάλογος περιλάμβανε διάφορους τύπους προϊόντων, κυρίως κατασκευαστικά υλικά, όπως αλουμίνιο και χάλυβα, χρώματα, ηλεκτρικά καλώδια, δομικά υλικά, καύσιμα και άλλες πρώτες ύλες.

Ο όγκος συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών κατεγράφη στα 6,8 δισ. δολάρια το 2023.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος από την τουρκική πλευρά.

Την είδηση ωστόσο επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «παραβιάζει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές», και υποστηρίζοντας ότι «έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αγνοώντας τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών, και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι έχει δώσει εντολή στον Γενικό Διευθυντή του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών να μελετήσει εναλλακτικές λύσεις, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες. «Το Ισραήλ θα αναδυθεί με μια ισχυρή και τολμηρή οικονομία. Εμείς κερδίζουμε και αυτοί χάνουν», κατέληξε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαΐου 2024 - 21:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 17/5/2024
11:36
Στον παλαιστινιακό θύλακα τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια
11:27
Την αμοιβαία δέσμευση τους για το μεταναστευτικό επαναβεβαίωσαν τα 8 κράτη μέλη
11:17
Ζημιές στα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ χθες βράδυ (Φωτογραφίες)
10:29
Απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη το πρωί σε σχολεία της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης
09:50
Περισσότερα από 100 drone αναχαίτισε η Ρωσία
09:45
Σκόνη και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται από σήμερα
09:10
Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ
09:01
Χαριλάου: Ο ΟΚΥΠΥ διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών
08:55
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
06:09
Χαμάς: Θλίψη για τις επικρίσεις Αμπάς κατά της Ισλαμιστικής Οργάνωσης
05:57
Καταχωρείται σήμερα η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή
05:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.