Συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Mε γεμάτη ατζέντα πήγε στο προεδρικό η ΟΕΛΜΕΚ κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η συνάντηση έγινε παρουσία της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Η αναβάθμιση και βελτίωση των εκπαιδευτικών υποστηρικτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας, ΚΙΕ και Δράσεις, η παραχώρηση Συμβάσεων από την επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η επαναφορά από το υπουργικό συμβούλιο των μέτρων που καταργήθηκαν κατά τη χρονική περίοδο 2013-201, η παραβατικότητα στα σχολεία και μέτρα αντιμετώπισης, η δημιουργία εναλλακτικών εκπαιδευτικών δομών εκτός των υφιστάμενων σχολικών μονάδων για μαθητές που παρουσιάζουν ακραία παραβατική συμπεριφορά, απασχόλησαν τη συνάντηση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ με τον πρόεδρο Χριστοδουλιδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε ότι στα περισσότερα θέματα υπάρχει η συμφωνία.

Είμαστε σε επικοινωνία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και υπάρχουν συγκεκριμένα σενάρια τα οποία ως κυβέρνηση θα ζυγίσουμε πριν υλοποιήσουμε συγκεκριμένες δράσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε επίσης επί τάπητος και το θέμα σε σχέση με το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών εν όψει και του οτι το 2027 καταργείται ο κατάλογος διοριστέων. Είπε ότι η ενημέρωσαν τον πρόεδρο Χριστοδουλιδη ότι εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση είτε με τους 30 μήνες και είναι αορίστου, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί στα δημόσια σχολεία σε ένα χρονικό ορίζοντα που θα καθοριστεί μέσα από τον διάλογο, είτε ως συμβασιούχοι είτε ως αντικαταστάτες θα πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα.

Για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και το μέτρο να εφαρμοστεί τη νέα χρονιά.

Πηγή: ΡΙΚ, Τηλεόραση, Γιώργος Αβραάμ

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαΐου 2024 - 16:16

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.