Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την αμοιβαία βούληση τους, για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων της Κύπρου και της Πολωνίας εξέφρασαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλιδης και Αντρέι Ντούντα, ύστερα από συνάντηση και συνομιλίες τους στην Βαρσοβία, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Πολωνία.

Ειδική αναφορά έγινε στην προοπτική ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, η Πολωνία είναι η τρίτη χώρα σε αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, ότι το 2024 η Κύπρος θα υποδεχθεί τριακόσιες χιλιάδες Πολωνούς τουρίστες και ότι είναι εφικτός στόχος η αύξηση των 35 πτήσεων εβδομαδιαίως από την Πολωνία και η αύξηση των Πολωνών τουριστών σε μισό εκατομμύριο ετησίως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πολωνό ομόλογο του για τη στάση της Βαρσοβίας στο Κυπριακό, τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε ότι η θέση της Πολωνίας στο Κυπριακό δεν αλλάζει εδώ και χρόνια και ότι η χώρα του θέλει μια Κύπρο ενιαία, η οποία θα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.


xristodoulides tovsk.PNG

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης παρακάθισε, νωρίς το απόγευμα, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τούσκ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας ενόψει και των ευρωπαϊκών εκλογών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής  Σίμον Χολόνβια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2024 - 18:27

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
11:41
Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΑΗΚ προκάλεσε την πυρκαγιά στον Φαρμακά
11:36
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά
10:24
"Τακτική παύση επιχειρήσεων" στη Γάζα θα εφαρμόζει καθημερινά ο ισραηλινός στρατός
09:54
Νέες μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ
08:49
Daily Mail: "Απόδραση σε φούρνο" οι διακοπές στη Μεσόγειο
07:04
Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το Δάσος του Μαχαιρά
05:56
Πυροβολισμοί εναντίον θαμώνων υδροπάρκου στο Ντιτρόιτ. Τουλάχιστον 8 τραυματίες. Νεκρός ο δράστης
05:51
Ακυβέρνητο και φλεγόμενο πλέει φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν
05:43
Στην Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
05:40
Μάριος Χαρτσιώτης: Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο
05:31
Tμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.