Έναρξη προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία - Δε θα είναι υποψήφιος ο Φάρατζ

Photo by Simon Wohlfahrt / AFP

Από νωρίς το πρωί της επομένης της ανακοίνωσης των εκλογών για την 4η Ιουλίου οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στη Βρετανία άρχισαν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρέθηκε σε εργοστάσιο στο Ίλκεστον της κομητείας Ντάρμπισιρ, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από εργαζόμενους.

Μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως τα τελευταία χρόνια ήταν «δύσκολα», αλλά υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και πως έχει αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα. «Αν και έχουμε περισσότερα να κάνουμε, το σχέδιο αποδίδει», είπε ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Νωρίτερα, σε σειρά πρωινών συνεντεύξεων, ο κ. Σούνακ παραδέχθηκε πως «βράχηκε λίγο» κατά το χθεσινό υπό βροχή διάγγελμά του, σχολιάζοντας όμως ότι είναι πολιτικός παντός καιρού.

Εντός των επόμενων 48 ωρών ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί και στα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ην. Βασίλειο.

Την ίδια ώρα, από το Τζίλιγχαμ του Κεντ ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ είπε ότι «επιτέλους ήρθε η ώρα» για να εκδηλωθεί η δύναμη της ψήφου και να επέλθει «αλλαγή». Η λέξη αυτή αποτελεί το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ταυτόχρονα, ο εκ των πρωτεργατών του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε πως θα στηρίξει μεν ενεργά σε αυτές τις εκλογές το υπερδεξιό κόμμα Reform UK του Ρίτσαρντ Τάις, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε, αλλά δεν θα κατέλθει υποψήφιος.

«Αν και είναι σημαντικές αυτές οι εκλογές, η αναμέτρηση στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου έχει τεράστια παγκόσμια σημασία», ανέφερε, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι θα συμμετάσχει στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η απόφαση του Ρίσι Σούνακ για εκλογές στις 4 Ιουλίου, πολύ νωρίτερα από όσο ανέμεναν οι περισσότεροι, δεν ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής.

Οι Times γράφουν πως πείστηκε να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες βλέποντας στις δημοσκοπήσεις ότι οι πολίτες δεν του πιστώνουν τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων και για να αποφύγει κατηγορίες περί «κατάληψης» της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η οριστική απόφαση φέρεται να λήφθηκε σε σύσκεψη με τον στενό πυρήνα συμβούλων του την περασμένη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να καθορίσει το πλαίσιο των εκλογών.

Κατά την Daily Mail η σκέψη για εκλογές το καλοκαίρι είχε αρχίσει να ωριμάζει ακόμα πιο νωρίς. Αναφέρεται πως η εντολή για να αρχίσει να γράφεται το προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών είχε δοθεί προ δύο μηνών.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2024 - 12:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.